Министерството на околната среда и градоустройството на Турция съобщи, че

...
Министерството на околната среда и градоустройството на Турция съобщи, че
Коментари Харесай

Турция бойкотира и строителните материали от САЩ

Министерството на околната среда и градоустройството на Турция заяви, че ще бойкотира американски строителни материали, осведомят локални медии.

По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че страната ще бойкотира електронни артикули от Съединени американски щати поради икономическата офанзива на Вашингтон.

Министър Мурат Курум съобщи, че Анкара е взела решение вследствие на " спекулативните дейности с щатския $ ", които провокираха икономическа " блокада " на Турция.

Курум сподели още, че министерството ще предприеме нова акция, с която ще предложи положителни кредитни и лихвени условия, с цел да активизира бранша. Той добави, че ще се срещне с представители на строителния отрасъл през идващите дни.

През предходната седмица американският водач Доналд Тръмп удвои цените върху импорт на стомана (50%) и алуминий (20%) от Турция. Мерките влязоха в действие в понеделник.

Отношенията сред двата натовски съдружника внезапно се утежниха през последните седмици във връзка със задържането на американския свещеник Андрю Брънсън в Турция и решението на Анкара да закупи противовъздушна система от Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР