Министерството на образованието в Саудитска Арабия започна в неделя да

...
Министерството на образованието в Саудитска Арабия започна в неделя да
Коментари Харесай

Сменят учебници в Саудитска Арабия заради снимка на краля с Йода


Министерството на образованието в Саудитска Арабия стартира в неделя да заменя учебниците по обществени науки, в които се появи фотография на крал Фейсал бен Абдел Азис дружно с героя от "Междузвездни войни" Йода.

Това заяви в "Туитър" представителят на министерството Мубарак ал Асими.

На фотографията Йода е на масата дружно с краля, когато той подписва устава на Организация на обединените нации през 1945 година. Фейсал бен Абдел Азис ръководи Саудитска Арабия в продължение на 11 години и прави доста промени в кралството, в това число неговата правна система.

​В неделя представител на министерството, което започнаха да упрекват в предумишлено безчинство над монарха, направи изключителна среща с виновните за грешката в учебника.

"След като бе избран виновникът за грешката в издадения учебник, министерството на образованието стартира подмяна на учебниците по обществени науки за междинните учебни заведения във всички управления", означи Ал Асими.

Създател на изображението, на което Йода е до краля Фейсал бен Абдел Азис, е саудитският художник Абдула аш Шахри. Той признава, че е основал цяла серия такива фотоси, поставяйки върху исторически фотографии благодарение на фотошоп известни модерни персонажи за да ги направи "по-малко депресивни". Той разяснява, че Йода не е инцидентно паралелно с монарха. "Той беше умен и добър оратор и по тази причина аз взех решение, че Йода е най-близкия по темперамент до краля персонаж. Освен това Йода е в зелено", споделя художникът пред саудитските медии.

При това Аш Шахри акцентира, че няма отношение към появяването на своята работа в учебника. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР