Министерството на образованието в Гърция забрани мобилните телефони в началните

...
Министерството на образованието в Гърция забрани мобилните телефони в началните
Коментари Харесай

Гърция забранява мобилните телефони в училище

Министерството на образованието в Гърция забрани мобилните телефони в началните и междинни учебни заведения, както и потреблението на камерите за сигурност по време на образователните часове. Учениците няма да могат да употребяват мобилни телефони и всевъзможни електронни устройства – в това число таблети и игри, по време на образователните часове, изключително в случай че устройствата създават картина и тон.

Според наредбата, издадена от министър Константинос Гавроглу, на учителите ще бъде позволено да употребяват мобилни телефони в учебно заведение единствено за просветителни цели и според правила за отбрана на персоналните данни.

Забранява се потреблението на камери в учебните заведения, както и издание на фотоси и видеа, в които са снимани възпитаници в учебните заведения. Заснемането, публикуването и съхранението на фотоси и видеа от учебни събития и прочие ще става единствено със единодушието на родителите и при избрани правила за отбрана. Качването на фотоси на възпитаници на учебните уеб страници ще се заобикаля.

Прилагането на наредбата ще стартира от новата образователна година след лятната почивка. Засега не е ясно дали учениците ще могат да оставят някъде на предпазване мобилните си телефони, когато са в учебно заведение или би трябвало да ги държат у дома.

Наредбата е издадена във връзка със отбрана на персоналните данни и интернет сигурността в учебните заведения.

Предстои да се види по какъв начин ще се ползва тя в действителния живот, като се има поради, че мобилните телефони към този момент са незаменимо средство за връзка сред родители и деца, както и средство за надзор на местонахождението на децата.

Наредбата е издадена на 22 юни и към момента няма реакции от страна на учебните управления и родителите.

Забрана на мобилните телефони в публичните учебни заведения се вкарва от есента във Франция, такава се разисква и във Англия.

Френските родители имат предпочитание да понижат времето, което децата им прекарват пред екраните на таблети и телефони, изключително на фона на разкритията за корист с персонални данни от страна на софтуерните компании. Министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер сподели, гласуваната от Народното събрание възбрана е " закон на 21 век, закон, който адресира цифровата гражданска война ".

Британският министър на културата съобщи неотдавна, че учителите би трябвало да забранят мобилните телефони в класните стаи. Той поздрави учителите, които към този момент не разрешават използването им в образователните часове и добави, че повече учители би трябвало да последват този образец. Министърът предизвести, че мобилните устройства могат да имат " действително въздействие " върху достиженията на децата и свърза обществените медии със случаите на принуждение измежду учениците.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР