Министерството на образованието съобщи, че се планира отпускането на допълнителни

...
Министерството на образованието съобщи, че се планира отпускането на допълнителни
Коментари Харесай

Министерството на образованието готви електронни учебници

Министерството на образованието заяви, че се възнамерява отпущането на спомагателни средства, с цел да се обезпечи достъп до електронно четими разновидности на учебниците за всички възпитаници от I клас до VII клас. Мярката цели да се тежестта на ученическите раници и да се увеличи качеството на образованието. Достъпът до електронно четимите учебници ще бъде обезпечен посредством основаване на електронен портал с образователно наличие, в който ще бъдат оповестени тези учебници.

Същевременно учебниците от I до VII клас в това число, които са печатни издания с размер над 18 печатни коли, ще се отпечатват към този момент като две обособени книжни тела. Това планува смяна в Наредбата за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия, която също е ориентирана към олекотяване тежестта на ученическите раници.

За финансиране на електронните разновидности спомагателните средства ще са 3% върху съответните нормативи за учебниците за I клас, които се употребяват за една образователна година, и 8% върху нормативите за учебниците за II – VII клас, чиято валидност е три образователни години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР