Министерството на образованието разработва електронен портал с учебно съдържание, където

...
Министерството на образованието разработва електронен портал с учебно съдържание, където
Коментари Харесай

Скоро за учениците ще работи портал с електронни учебници

Министерството на образованието създава електронен портал с образователно наличие, където ще бъдат оповестени електронни учебници и пособия по новите образователни стратегии, а учениците да могат да ги употребяват гратис. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на форума „ Innowave 2017 Business and Startup Conference”, който се организира във Варна.

"Дигитализацията на образователния развой е неизбежна. За първа година бяха утвърдени и към този момент се употребяват електронни учебници по новите образователни стратегии за втори, шести и осми клас. Те не са просто PDF разновидности на хартиените принадлежности, а съдържат интерактивни приложения, анимации и спомагателни онлайн източници на информация. Над 45% от учебните заведения имат свободен интернет, който покрива до 85% от класните стаи. Там учениците могат да наблюдават уроците си по тези учебници. Подкрепяме плановете на учебните заведения и детските градини за закупуване на компютри. Все още не можем да приказваме за електронно образование напълно. Няма страна в Европейски Съюз, в която образованието да е единствено с електронни учебници”, уточни Вълчев.

Всяка година учителите се образоват на новаторски способи на преподаване и работа с електронни устройства.

"МОН има голям брой политики за мотивирането на педагогическите експерти. Не знаем след 20 години какви умения и специалности ще са нужни. Не знаем доколко ще се промени пазарът на труда, само че всички специалности ще изискват цифрови умения “, безапелационен беше Красимир Вълчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР