Министерството на образованието публикува за обществено обсъждане на сайта си

...
Министерството на образованието публикува за обществено обсъждане на сайта си
Коментари Харесай

МОН публикува за обществено обсъждане проекти на учебни програми за 4-ти и 10-и клас

Министерството на образованието разгласява за публично разискване на уеб страницата си планове на образователни стратегии за 4-ти и 10-и клас. След одобряването им ще бъдат оповестени процедури за написване на нови учебници.

Преди финалното разискване по публично сензитивните предмети като Български език и литература, История, Философия, както и по основни общообразователни предмети в 4-ти клас, през август в Просветното министерство бяха проведени спомагателни срещи с учители от 28-те района на страната, напомнят от ведомството. 

На уеб страницата на министерството са оповестени за разискване и планове за образованието по майчин език и приспособени образователни стратегии за лица над 16 години, които имат приключено начално обучение или са минали сполучливо през курсове за ограмотяване. Проектите на стратегии по майчин език са надлежно по турски, иврит, арменски и ромски език за възпитаници от 1-ви до 7-ми клас. Изучаването на майчин език е по избор на родителите и може да се реализира в избираемите образователни часове или във факултативните.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР