Министерството на образованието няма да подкрепи джендър проекта за обучение

...
Министерството на образованието няма да подкрепи джендър проекта за обучение
Коментари Харесай

МОН проговори за джендър проекта на БАН: Няма да бъде одобрен

Министерството на образованието няма да поддържа джендър плана за образование на учители, който кандидатства за грантово финансиране от ЮНЕСКО. Това дали отговор от МОН пред Канал 3 във връзка разкритието на юриста Борислав Цеков, написа " Пик ".

Както ПИК заяви преди всички, докторът по конституционно право заяви през вчерашния ден, че в Института за съвременна политика са получени документи, които свидетелстват, че на 30 юли т.г., единствено 3 дни след оповестяването от Конституционен съд на Истанбулската спогодба и джендър-идеологията за противоконституционни, в Българска академия на науките Институтът за проучване на обществата и знанието придвижва план за грант от ЮНЕСКО в размер на 24 хил.долара. Срещу тези пари учители от София, Кърджали, Гоце Делчев и Видин ще преминат джендър образование, за което научните служащи ще получат възнаграждение.

" Ако цитираният от Вас план бъде утвърден от ЮНЕСКО за финансиране, той няма да получи утвърждение да се употребява в просветителната система у нас ", споделили пред Канал 3 от МОН.

От ведомството на Красимир Вълчев прецизираха още, че националната комисия, която утвърждава плановете за финансиране от ЮНЕСКО, се ръководи от Министерство на външните работи. На своето съвещание комисията е разгледала общо 7 плана, а един от тях е бил цитираният от Цеков.

Той обаче не е предлаган от министерството на образованието.

" МОН е подкрепил с публично писмо единствено един план и това е „ Карстът - последното " бяло " леке на планетата Земя “, показан от Националния институт на Българска академия на науките по геофизика, геодезия и география. По време на съвещанието МОН е изразил поддръжка и за плана „ Участие на дамите в инженерно-техническите посоки за реализиране на стабилно развиване “ на Техническия университет – София ", разясниха още от просветното министерство.

Припомням, че преди няколко месеца самият министър Красимир Вълчев разпореди прекратяването на джендър анкети, провеждани още веднъж измежду учители в страната, само че тогава по план на Неправителствени организации и позволено от МОН.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР