Министерството на образованието на България разпореди учебниците по история за

...
Министерството на образованието на България разпореди учебниците по история за
Коментари Харесай

В Русия недоволстват от промяната в българските учебници

Министерството на образованието на България разпореди учебниците по история за горните класове да бъдат пренаписани. По предписание на управляващите комунистическият режим в интервала от 1944 до 1989 година е разгласен за „ незаконен “, написа формалният печатен орган на Правителството на Руската Федерация „ Российская газета “, съобщи " Фокус ".

Става въпрос за пет принадлежности за десети клас на няколко издателства, които бяха върнати за доработка при започване на лятото. С самодейността за преразглеждане на учебниците излезе професор Евелина Келбечева от Американския университет в Благоевград, както и журналистът Христо Христов, който влиза в комисията за новите учебници.

За мотив послужиха сякаш постъпили в комисията „ обръщения на учители, несъгласни с оценките на активността на Българската комунистическа партия “. В тази връзка е добавена информация за репресивната политика на комунистите, за политическите пандизчии и икономическите рецесии, провокирани от огромния външен дълг. В отговор в българското издание „ Рикошет “ се появи публикация със заглавие „ Кого заблуждавате, господа “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР