Министерството на образованието и науката утвърди нови, осъвременени учебни програми

...
Министерството на образованието и науката утвърди нови, осъвременени учебни програми
Коментари Харесай

Утвърдиха нови учебни програми по пет предмета за 5-и, 6-и и 7-и клас

Министерството на образованието и науката утвърди нови, осъвременени образователни стратегии по разнообразни предмети за 5-и, 6-и и 7-и клас, заяви БНР.

Целта на измененията е учениците да придобият на практика умения в региона на математиката и естествените науки.

Новите образователни стратегии са по „ География и стопанска система “ за пети и шести клас, „ Математика “ за пети, шести и седми клас, както и по „ Биология и здравно обучение “, „ Физика и астрономия “, и „ Химия и запазване на околната среда “ за седми клас.

От просветното министерство предлагат в подбора на обстановки за показване на изучаваните тематики и проблеми и на дилемите за използване на наученото да доминират обстановки от практиката и решение на житейски проблеми.

И още - лимитира се броят на образователните публикации в учебниците, което дава повече независимост на учителя да реши какъв брой урочни единици да посвети на дадена тематика според от ползите и потребностите на учениците.

От Министерството на образованието и науката оповестяват още, че без значение от увеличението на броя на часовете по „ Математика “ в пети и шести клас и по „ География и стопанска система “ в шести клас, одобрено още преди началото на образователната година, спомагателни тематики не са планувани - някои са преразпределени, а други отпадат.

Прилагането на образователните стратегии ще стартира от идната образователна година за учениците, които постъпват в пети клас, а до одобряването на новите учебници ще се употребяват съществуващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР