Министерството на образованието и науката ще финансира от догодина дейности

...
Министерството на образованието и науката ще финансира от догодина дейности
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Трябва да възпитаме децата си да уважават учителя

Министерството на образованието и науката ще финансира от следващата година действия по ползи, свързани с математически, механически и естествени науки, както и образования по компютърно моделиране още от първи клас. Това заяви министър Красимир Вълчев след среща с шефове, учители, представители на общините и синдикатите в област Русе, осведомят от МОН.

„Днешните деца ще са на пазара на труда през 2060 година, когато от ден на ден специалности ще изискват цифрови умения“, сподели министър Вълчев. Затова би трябвало още от първи клас да се свърже творчеството с уменията за програмиране и да бъдат готови цифрови основатели. През идната година при правене на държавния проект банкет ще се подчертава на паралелки с проучване на математика, механически науки и специалности. По думите на министъра професионалното обучение и дуалното образование са значими, с цел да се обезпечат експерти за локалната стопанска система.

Преди новата образователна година министър Вълчев моли родителите да изпращат децата си в градина и на учебно заведение с доверие в учителя. „Трябва да възпитаме децата си да почитат учителя“, сподели министърът. Той предложи на преподавателите да положат оптимални старания за взаимоотношение с родителите. По думите му въвеждането на електронни дневници ще помогне да се построи доверие сред родители и учители. Очаква се към 1000 учебни заведения да вкарат електронни дневници.

Училището би трябвало да възпитава и в приемливост, когато учи децата на разпоредбите на придвижване по пътищата, сподели министърът във връзка нарастването на часовете по пътна сигурност от тази година.

Друг акцент в срещата с шефовете на детски градини и учебни заведения бяха новите моменти в организацията на работа, активността на екипите за обсег на децата в просветителната система, прекосяването към едносменен режим и обновяването на материалната база.
Министър Вълчев съобщи, че образователната година ще стартира на всички места, без значение от ремонтите, които се правят в учебните заведения. В Русе дружно с кмета Пламен Стоилов и народния представител Пламен Нунев той посети детски градини, които се модернизират със средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “. С европейски средства в града се ремонтират СУ „Христо Ботев“, ПМГ „Баба Тонка“, ЦДГ „Пинокио 1“, ЦДГ „Пинокио 2“ и ЦДГ „Русалка 2“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР