Министерството на образованието и науката предлага промяна на наредбите за

...
Министерството на образованието и науката предлага промяна на наредбите за
Коментари Харесай

МОН с невиждана досега реформа за учителите

Министерството на образованието и науката предлага смяна на наредбите за общообразователната и профилираната подготовка, с която делегира повече автономия на учителите при методическото обмисляне и преподаването съгласно опциите на учениците в класа, оповестиха от министерството, написа Блиц.

Това е задачата на плануваното отпадане на формалната конструкция на годишното тематично систематизиране. Отпадат и условията за заверката му при преструктуриране.

Целта е да се реализира по-голяма еластичност, действеност и успеваемост в процеса на образование, а също и да се преодолее съществуващия педантизъм. Започва префокусиране от документите към резултатите.

На учителя се дава свободата да приспособява своята работа към темповете във всеки съответен клас, с цел да реализира предстоящите резултати, като в това време от него се изисква равномерност на образователните действия и осъществяване на образователната стратегия в нейната целокупност. Това са претекстовете за препоръчаните промени.

Проектът е направен вследствие на срещи с колективите на разнообразни типове учебни заведения и след полемики с районните ръководства на образованието за нуждата от отпадане на административната тежест.

В момента учителите би трябвало при започване на годината да приготвят систематизиране за преподаване на тематиките в образователната стратегия, което прецизно да следват, и наложително при преструктуриране на образователното наличие, да желаят и получат легализация от шефа.

Този миг от тяхната работа подлежеше и на инспекции от специалистите в районните ръководства.

Промените са оповестени за публично разискване в период от един месец.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР