Министерството на образованието и науката предлага към утвърдените 29 защитени

...
Министерството на образованието и науката предлага към утвърдените 29 защитени
Коментари Харесай

Нов над 10 защитени специалности предлага МОН


Министерството на образованието и науката предлага към одобрените 29 предпазени специалности от специалности в листата за идната образователна 2019/2020 година да се прибавят още 11 нови специалности с фокус върху секторите машиностроене, електроника и автоматика, моторни транспортни средства и транспортни услуги.

А към Списъка със специалности от специалности, по които се чака дефицит от експерти на пазара на труда, са добавени три търсени специалности – машини и системи с цифрово-програмно ръководство, промишлена електроника и технология на органичните субстанции. С тях броят на специалностите в него става 57.

Новите специалности и в двата листата са препоръчани от отрасловите министерства и организациите на работодателите, като са прегледани и признати от междуведомствена комисия. С прибавянето им към описите се основават условия за прецизиране на държавния план-прием и насочването му за образуване и осъществяване на качествено професионално обучение и образование на фрагменти за предпочитани стопански браншове, в които е налице слаб интерес от страна на учащите. Новите специалности основават и благоприятни условия за осъществяването на районни стратегии и планове, както и за образование по специалности в нови или високотехнологични браншове.

Допълнените и обновени описи за образователната 2019/2020 година са препоръчани за разискване на страницата на МОН.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР