Министерството на образованието и науката праща писмо до здравното ведомство,

...
Министерството на образованието и науката праща писмо до здравното ведомство,
Коментари Харесай

Денков пита МЗ за премахването на тестовете в училище

Министерството на образованието и науката праща писмо до здравното ведомство, в което ще изиска информация по кое време паднат тестванията за КОВИД-19 в учебно заведение. Това съобщи министър Николай Денков пред комисията по обучение в Народното събрание. " В идващите дни и седмици рестриктивните мерки в учебно заведение би трябвало да отпаднат ", разяснява акад. Денков, като добави, че окончателното решение е на Министерство на здравеопазването.

По-рано денем от МОН оповестиха, че в 60 общини от 13 области учениците учат присъствено, без да се тестват за ковид поради ниска обща заболяемост - под 250 души на 100 000 население. Това са 73 660 деца и младежи, демонстрират данните от 7 март. Най-много са учениците в областите Благоевград, Кърджали и Пазарджик. За съпоставяне седмица по-рано те бяха пет пъти по-малко.

Над 85 700 деца имат зелен документ и също се образоват присъствено без тестване. Така дружно с учениците от общини с ниска заболяемост съвсем 160 000 деца посещават присъствени занятия, без да минават през скрининг.

Продължава да се усилва броят на учениците, които организират занятия в класните стаи. От 7 март в учебно заведение са близо 625 000 възпитаници, което е 90% от общия дял на децата и младежите в учебните заведения. Останалите учат от у дома заради здравословни аргументи или заради нежеланието на родителите им да бъдат проверявани за вируса един път в седмицата.

670 са позитивните проби в учебната мрежа през тази седмица. Има спад в позитивните проби и при педагогическите експерти - едвам 51.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР