Министерството на образованието и науката не се справя адекватно със

...
Министерството на образованието и науката не се справя адекватно със
Коментари Харесай

Дeмократична България обвинява МОН в неадекватност

Министерството на образованието и науката не се оправя съответно със обстановката. Това декларират от ”Демократична Бълтария ” във връзка началото на образователната година в изискванията на пандемията от ковид.
Според тях вместо МОН формулира в точния момент проект за справяне и да обясни дейно ограниченията в него, се пробва да се скрие зад насоки, наставления и законодателни промени, които се одобряват в последния миг и за които няма изясненост, прехвърляйки цялата отговорност върху учебните заведения и учителите.

От Демократична България акцентират, че в актуалната обстановка се демонстрират още по-ярко нерешените отпреди структурни дефицити в просветителната ни система - некадърност да се обезпечи естествена физическа среда, дефицит на човешки запаси и потенциал, остарели просветителни цели и способи на преподаване, закъсняла цифровизация на образованието, липса на ясна конструкция на отговорностите.

По тази причина те упорстват просветният министър Красимир Вълчев и цялото държавно управление да подадат оставка.

От " Демократична България " показват, че макар че на доктрина учениците и родителите могат да изберат независима, самостоятелна или отдалечена форма на образование, на процедура това надали ще се случи, защото ден преди началото на образователната година няма никаква изясненост при какви условия става това и каква е процедурата.

Те припомнят, че насоките и измененията в нормативната уредба заявяват опцията при потребност системата да може да превключи към образование в електронна среда от разстояние. Също както във връзка с здравните и санитарно-хигиенните ограничения обаче не изглеждало летните месеци да са употребявани за подготовка за задачата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР