Министерството на образованието и науката нарече атака срещу образователната система

...
Министерството на образованието и науката нарече атака срещу образователната система
Коментари Харесай

МОН: Слухът, че се извеждат деца от училище е атака срещу образователната система

Министерството на образованието и науката назова офанзива против просветителната система слуха, че се извеждат наложително деца от учебно заведение.

За да успокоят обезпокоените фамилии, просветното ведомство ще инициира диалози с учители и родители по отношение на разпространяването на дезинформация, обвързвана с погрешни изказвания.

„ МОН не може да допусне учебните заведения да бъдат обект на такава офанзива, чиято цел е основаване на напрежение и втълпяване на страхове. В същото време можем да го считаме и за целенасочена офанзива към една от най-важните задания пред просветителната система и напъните на цялата общественост – всяко дете да посещава училище”, написа в известие на просветното ведомство.
Бойкот на образователния развой в Карнобат и Сливенско поради суматоха измежду родителите Родители не позволяват децата си до учебно заведение поради слух, че обществените служби извеждат малолетни
От МОН приканват при подозрения родителите да се обръщат за информация и подпомагане към институциите – учебно заведение, районно ръководство на образованието, структури на МТСП и Министерство на вътрешните работи.

Просветното министерство е алармирало способените органи за получените сигнали за проведени акции по отписване на възпитаници от учебни заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР