Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира всички училища

...
Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира всички училища
Коментари Харесай

Министерството ще финансира всички училища, които искат електронен дневник

Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира всички учебни заведения в България, които желаят да употребяват електронни дневници през новата образователна година, заяви пресцентърът на ведомството. За профилирания програмен продукт министерството е заложило близо 2 милиона лв. по национална стратегия " Информационни и информационни технологии ".

Училищата могат да изберат сами снабдител на услугата и да заявят пазаруването на електронен дневник до 3 септември 2019 година, като парите, които ще получат, ще бъдат диференцирани по отношение на броя на учениците им, прецизира просветното министерство.

Електронните дневници би трябвало бъдат налични през общоприетите браузъри и да работят през мобилни устройства. Те би трябвало да имат модул за родители с гратис уведомяване в действително време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, известия от учители и други Софтуерът ще дава опция за въвеждане и извеждане на систематизирана информация за работата в клас на учениците, достиженията им по даден предмет, интензивността и инициативността им, връзките със съученици им и други Тази информация ще могат да достъпват и заинтригувани учители, педагогичен съветници или психолози, които работят с някои от децата.

По националната стратегия са планувани средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички учебни заведения в страната, както и за съоръжение на учебните заведения и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално образование. Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще става през онлайн платформата на националните стратегии: https://np.mon.bg/.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР