Министерството на образованието и науката (МОН) проучва опита на училищата

...
Министерството на образованието и науката (МОН) проучва опита на училищата
Коментари Харесай

Училища ще споделят опит в борбата с агресията

Министерството на образованието и науката (МОН) изследва опита на учебните заведения в цялата страна в битката с експанзията.

До 20 март т.г. шефовете могат да споделят положителните си практики за предварителна защита и превъзмогване на рискови обстановки, както и да опишат съответни случаи. Учениците също ще се включат в процеса, като опишат документално за действителни събития, в които са взели участие или на които са станали очевидци. Текстовете ще бъдат анонимни.

Като част от положителния опит учебните заведения би трябвало да опишат малко методите, средствата и сътрудниците при разрешаване на проблеми. Освен това, управленията би трябвало да обяснят къде са срещнали най-големи усложнения, по какъв начин възнамеряват и реализират превантивната активност, какви послания насочват към учениците и какъв е резултатът от тях.

В историите си учениците би трябвало да опишат съответна преживелица през своите и през очите на други участници – на агресора, на потърпевшия, на снималия или разгласилия клипа в интернет. В разказите си те би трябвало да посочат дали са търсили и получили поддръжка, както и да насочат обръщение към съучениците си. Целта е децата и младежите да проучват събитието от разнообразни гледни точки, с цел да подобрят уменията си за идентифициране на проблематични обстановки, да бъдат стимулирани да ги предотвратяват и да знаят по какъв начин да реагират, когато нещо сходно се случи още веднъж.

МОН чака от учебните заведения до три положителни практики, описания или училищен истории. Информацията ще се събира при цялостна отбрана на персоналните данни и ще послужи за продан на положителни практики и поредност от действия за понижаване на експанзията в учебно заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР