Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане

...
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане
Коментари Харесай

От МОН предлагат 16 дни коледна ваканция за учениците


Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за публично разискване план на график на образователното време през идната образователна година.

Четири са плануваните ваканции. Планира се есенната да е от 1 до 3 ноември, а коледната да продължи 16 дни – от 21 декември до 5 януари, в това число.

На 6 февруари стартира вторият период, тъй че 5-и ще бъде неучебен ден.

От 11 до 20 април ще е пролетната почивка за учениците от I до XI клас, а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

На 29 май би трябвало да завърши образователната година за децата от първи до трети клас, а на 16 юни – за учениците от четвърти до шести клас. Предвижда се до 30 юни да посещават учебно заведение учениците в паралелки в спортните учебни заведения, както и всички възпитаници от седми до единадесети клас.

Държавните зрелостни изпити са планувани за 20 май – по български език и литература, и на 22 май – втори изпит. Предлага се на 9 юни да се организира национално външно оценяване по БЕЛ за седми и десети клас. По математика може да е на 11 юни.

За външното оценяване за четвъртокласниците плануваните дати са 27 и 29 май. То ще бъде по български език и математика.

Успоредно са препоръчани за разискване и планове на графици на ученическите олимпиади, на националните надпревари, както и на надпреварите по специалности през идната образователна година.

Времето за разискване на препоръчаните от МОН разновидности е един месец от публикуването на формалната страница на ведомството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР