Министерството на образованието и науката - МОН предлага към утвърдените

...
Министерството на образованието и науката - МОН предлага към утвърдените
Коментари Харесай

11 нови защитени специалности предлага МОН

Министерството на образованието и науката - МОН предлага към одобрените 29 предпазени специалности от специалности в листата за идната образователна 2019/2020 година да се прибавят още 11 нови специалности с фокус върху секторите машиностроене, електроника и автоматика, моторни транспортни средства и транспортни услуги .

А към Списъка със специалности от специалности , по които се чака дефицит от експерти на пазара на труда, са добавени три търсени специалности - машини и системи с цифрово-програмно ръководство, промишлена електроника и технология на органичните субстанции . С тях броят на специалностите в него става 57.

 Въвеждат описи със предпазени специалности
Въвеждат описи със предпазени специалности

Министерски съвет предлага промени в КТ, с цел да може работещите възпитаници да са обезпечени от страната

Новите специалности и в двата листата са п редложени от отрасловите министерства и организациите на работодателите , като са прегледани и признати от междуведомствена комисия.

С прибавянето им към описите се основават условия за прецизиране на държавния план-прием и насочването му за образуване и осъществяване на качествено професионално обучение и образование на фрагменти за предпочитани стопански браншове, в които е налице слаб интерес от страна на учащите.

Новите специалности основават и благоприятни условия за осъществяването на районни стратегии и планове , както и за образование по специалности в нови или високотехнологични браншове.

 Кабинетът взема решение недостига на фрагменти със предпазени специалности
Кабинетът взема решение недостига на фрагменти със предпазени специалности

Междуведомствена комисия осенява специалностите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР