Министерството на образованието и науката (МОН) предизвика обществено недоволство с

...
Министерството на образованието и науката (МОН) предизвика обществено недоволство с
Коментари Харесай

МОН ще обучава учители по ромски език

Министерството на образованието и науката (МОН) провокира публично неодобрение с решението си да образова фрагменти за учители по ромски език. Това се вижда от уеб страницата на министерството, предопределен особено за педагозите.

Тези, които следва да се записват в него по специалността, за която желаят да бъдат в допълнение обучавани и квалифицирани, с учудване откриха, че в падащото меню за подготовка или мечтана спомагателна подготовка попада "учител по ромски език ". Гневът в обществените мрежи и професионалните конгреси се отприщи, а значително от фрагментите на образованието се питаха какъв е тоя език, откакто няма своя графична система и книжовност. Други се майтапиха, че може да се употребява кирилица или шльокавица.



Пръв за проектите на МОН сигнализира млад преподавател. "Като практикуващ възпитател би трябвало да си направя регистрация в уеб страницата на МОН, с цел да мога да вземам участие в настояща стратегия за спомагателна професионална подготовка. Има полета с данни за попълване. Едно от тях е показаното на фотографията. Моята компетентност - Начална учебна педагогика с непознат език, я няма, само че за сметка на това има показаното на фотографията по-долу! Аз ли съм в неточност, или подобен език публично регистриран, с писменост и книжовност – НЯМА? Та какво остава за такава компетентност, професионална подготовка и така нататък.. ", написа Симеон Митев в обществената мрежа.

На обявата му са реагирали стотици, множеството, допуска се педагози.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР