Министерството на образованието и науката (МОН) пенсионира 25 служители в

...
Министерството на образованието и науката (МОН) пенсионира 25 служители в
Коментари Харесай

Свиването на администрацията започна: МОН пенсионира 25 души |

Министерството на образованието и науката (МОН) пенсионира 25 чиновници в централната администрация, заяви пресцентърът му. Те са всички по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за стаж и възраст към края на ноември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че не престават да работят.

При пенсионирането си чиновниците ще получат компенсации според от насъбрания стаж в МОН. За задачата държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на МОН за 2021 година в размер на 617 069 лева Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разноски по централния бюджет за 2021 година

В МОН предстоят и последващи дейности по усъвършенстване на структурата и състава на администрацията. Една от задачите на измененията е да се даде опция за кариерно развиване и по-добра мотивация на държавните чиновници, които остават в министерството. Очакванията са това да увеличи успеваемостта и качеството на работата.

Анонс за стесняване на държавната администрация направи Асен Василев - вицепремиер и министър на финансите. Преди седмица той съобщи, че понижението ще бъде с 15%.

Министерският съвет отпусна също 14 072 722 лева по Национална стратегия „ Оптимизиране на вътрешната конструкция на личния състав “ за 2021 година. Средствата са за компенсации в общинските просветителни институции за месеците септември-октомври 2021 година Те се изплащат след смяна в структурата и състава на дадена институция, както и при преустановяване на трудовите правни отношения на друго съображение. Обезщетенията се изплащат и след закриване или превръщане на просветителни институции.

Финансирането ще е за сметка на плануваните разноски за национални стратегии за развиване на образованието за 2021 година и на понижение на одобрените разноски по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР