Министерството на образованието и науката (МОН) обяви оценките на проектите

...
Министерството на образованието и науката (МОН) обяви оценките на проектите
Коментари Харесай

МОН обяви оценките на проектите на учебници за втори и шести клас

Министерството на образованието и науката (МОН) разгласи оценките на плановете на учебници за втори и шести клас в намерено съвещание пред вносителите, оповестява пресцентърът на министерството.

Обща оценка, че подхождат на държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия, са получили 54 плана на учебници и образователни пособия за втори клас и 85 плана за шести клас. Тези планове ще бъдат оценени от учители дали могат да се приложат в учебно заведение и едвам тогава министърът ще утвърди учебниците, по които ще могат да учат децата.

Новите учебници за 2-ри и 6-ти клас ще са подготвени в период

За втори клас са прегледани планове по общообразователните образователни предмети български език и литература, британски език, испански език, немски език, съветски език, френски език, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.

След 25 години новата образователна година - с нов учебен закон

За шести клас са прегледани импортираните планове на учебници по български език и литература, британски език, италиански език, испански език, немски език, съветски език, френски език, математика, осведомителни технологии, история и цивилизация, география и стопанска система, индивидът и природата, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.

Днес в намерено съвещание ще бъдат оповестени общите оценки на плановете за осми клас, както и за учебниците по непознат език по съответните равнища от общата европейска езикова рамка, се показва в известието. По тематиката Македония сменя учебниците по история. Чий цар ще бъде Самуил? МОН утвърди 112 образователни комплекти за първи и за пети клас
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР