Министерството на образованието и науката (МОН) е изпратило писмо до

...
Министерството на образованието и науката (МОН) е изпратило писмо до
Коментари Харесай

МОН поиска от ЕК да редактира анкетен въпрос за пола на учениците

Министерството на образованието и науката (МОН) е изпратило писмо до генералния шеф на Главна дирекция „ Образование, юноша, просвета и спорт “ към Европейска комисия Темис Кристофидо с молба за редакция на анкетата към инструмента за цифрова самокритика SELFIE.

Искането е от въпроса за установяване на пола на участниците да отпадне опцията „ друго “ или да бъде отстранен целият въпрос, тъй като в настоящия вид той е недопустим. В писмото се показва, че инструментът SELFIE оказва помощ на учебните заведения да внедрят цифровите технологии в процесите на преподаване, учене и оценяване и по тази причина е належащо въпросът да бъде позволен допустимо най-скоро.

В сега оферти вид на анкетата възможните отговори на въпроса за пола са не два, а четири: " Момче ", " Момиче ", " Друго ", " Предпочитам да не споделям ".

В коментар пред OFFNews през вчерашния ден от МОН обявиха:

" Министерството на образованието и науката не е взело участие в създаването и одобряването на въпросите в анкетата. Целта ѝ не е определянето на половата принадлежност. По информацията, с която разполагаме – повода да има подобен вид за отговор е, че някои страни са го възприели, в това число и нормативно. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР