Министерството на образованието и науката е нарушило санкциите срещу Русия

...
Министерството на образованието и науката е нарушило санкциите срещу Русия
Коментари Харесай

"Сега": Съд потвърди, че министерство е дало поръчка в нарушение на санкциите срещу Русия

Министерството на образованието и науката е нарушило глобите против Русия като е сключило контракт за осъществяване на социална поръчка с сдружение, обвързвано с съветски жител. Това е заключението на Върховния административен съд, който е удостоверил дефинитивно предишно решение на Комисията за защита на конкуренцията, оповестява

 В нарушаване на глобите страната е сключвала контракти с компания с съветски притежател В нарушаване на глобите страната е сключвала контракти с компания с съветски притежател

Ведомството не е отстранило от процедура компанията " Софтлайн ", а й е предоставило голословно време, с цел да трансферира собствеността, е заключението на съда. Той постановява решението за класиране на компанията да бъде анулирано, а процедурата - върната на стадий обзор на показаните документи.

" Сега " напомня, че " Софтлайн " се яви като участник в поръчката за поддръжка на средата за отдалечено образование, основана на Гугъл Workspace. Тя е била оповестена на 8 април предходната година след нападението на Русия над Украйна и след налагането на европейските ограничавания за подписване на контракти с следени от съветски сдружения или жители компании. От всички претенденти е изтънчено да заявяват, че не нарушават рестриктивните мерки като " Софтлайн " е декларирала погрешни условия. Вместо да бъде отстранена, обещано й е време съветският жител да трансферира дяловете си.

В обявата " Сега " напомня, че министерството е сключило и различен контракт със " Софтлайн " още веднъж след налагането на глобите. той е за абонаментно прилагане на артикули на Microsoft за университетите и научните институти и е на стойност 5.3 млн. лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР