Министерството на образованието и науката да разработи специален механизъм за

...
Министерството на образованието и науката да разработи специален механизъм за
Коментари Харесай

Държавата с идея за подкрепа на учители с особени заслуги

Министерството на образованието и науката да създаде специфичен механизъм за финансова поддръжка на учители, които имат изключителни достижения и особени заслуги в региона на образованието. Около тази концепция се сплотиха членовете на отрасловата парламентарна комисия, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Със 22 гласа " за " депутатите от комисията поддържаха единомислещо отпущането на държавна парична премия на Стоянка Настева - детска музикална учителка от Русе. Предложението за това пристигна от Министерския съвет и планува, поради високата професионална и всеотдайна педагогическа активност на Стоянка Настева, да ѝ бъде изплащана пожизнено държавна парична премия посредством погашение на месечна сума в размер на 500 лв..
" Разглеждахме цялостната ѝ активност, необятно подкрепена от цялата общност в Русенска област. За да стигнем до това решение, сме разгледали взели поради всички условия ", съобщи заместник-образователният министър инж. Таня Михайлова.
Предложението за награждаването на детската учителка е постъпило от предприемчив комитет от Русе, формиран от народни представители, ректор и преподаватели във висши учебни заведения, шефове на учебни заведения и детски градини и други дейци в областта на образованието.
" Всички се сплотиха към концепцията МОН да създаде механизъм, по който да бъдат подкрепяни такива учители в пенсионна възраст, които са с доста заслуги за просветителната система. Във всяка община, всяко обитаемо място и във всяко учебно заведение и детска градина има такива учители ", акцентира ръководителят на просветителната комисия Милена Дамянова.
Оказва се, че сходна премия за първи път се отпуска на български преподавател.
" Ще подкрепим всяко едно предложение, което постъпи от МОН и Министерски съвет за една такава премия. В България има доста почтени учители. Това е казус, само че прекрасен казус ", добави още Дамянова.
Какви ограничения ще се вземат, с цел да се върнат в учебно заведение неидващи възпитаници - вижте в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР