Министерството на образованието е подало сигнал до прокуратурата за това,

...
Министерството на образованието е подало сигнал до прокуратурата за това,
Коментари Харесай

Просветното министерство е дало на прокуратурата помагало, притеснитело родители, че има джендър агитация

Министерството на образованието е подало сигнал до прокуратурата за това, че името на ведомството е било непозволено употребявано. Повод е появил се в интернет фрагмент от пособие за първи клас по математика, в което в обществените мрежи се появиха терзания, че има джендър пропаганда.

Задачата, която провокира отвращение гласи: " Панталонките на момченцето костват 10 лв., а блузката му е с 20 лева по-скъпа. Колко коства роклята му? ". Авторите на книжката настояват, че има техническа неточност и част от помагалата ще бъдат изтеглени и поправени. Върху помагалата има надпис: " Одобрено от МОН "

Заместник-министърът на образованието Деница Сачева разяснява пред " Дневник ", че през 2011 година министерството е одобрило пособие на издателство " Вега 74 ". Но след това неразбираемо по какъв начин друго издателство - " Сънрей " употребява труда на този авторски колектив. " Те издават пособие, в което позволяват тази печатна неточност, за която може да спорим дали е волно или несъзнателно, като на корицата на това пособие написа, че е утвърдено от министерството. Това не е правилно и сигналът до прокуратурата е че непозволено се употребява името на министерството ", разяснява още Сачева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР