Министерството на образованието би отбой от намерението си да въведе

...
Министерството на образованието би отбой от намерението си да въведе
Коментари Харесай

МОН би отбой от едносменния режим в училище, екскурзиите - само през ваканцията

Министерството на образованието би отбой от желанието си да вкара едносменен режим във всички учебни заведения в страната. Това се оказа невероятно достижение и с промени в Наредба №10 МОН към този момент се отхвърля от периода, до който трябваше да се случи, а точно - до 2020/2021 година, оповестява " Канал 3 ".

Отказът се постанова заради различите проблеми към основаване на нужните условия, признават от ведомството. Всеки шеф на учебното заведение ще би трябвало да създаде проект и дружно с общината да дефинират по кое време полудневната организация на образователния ден ще стартира да се реализира преди обяд, гласи новата нормативна уредба.

До 15 декември 2018 година всяка община обаче би трябвало да показва на министъра на образованието и науката за одобряване проектите по кое време ще е подготвена да извърши изискванията за прекосяване на едносменен режим.

Идеята бе стартирана от министър Красимир Вълчев преди година, само че доста от учебните заведения с огромен брой възпитаници са в неспособност да я изпълнят и да поберат децата в съществуващите класни стаи от две смени в една. Именно въпросното предписание послужи за опрощение на РУО-Сливен да сътвори напрежение със закриване и обединение на учебни заведения в града, което след това отпадна поради митинги.

С други промени в наредбата МОН не разрешава организирането на зелени и бели учебни заведения, походи и екскурзии посред образователната година. Те ще се възнамеряват единствено през ученическите ваканции или пък по време на периода, само че единствено до три дни, с цел да не се отразява на качеството на образователния развой.

Досега децата отсъстваха по цели седмици от учебно заведение, с цел да заминат на екскурзия, наречена " зелено учебно заведение ", само че действително нямаща нищо общо с образователния развой.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР