Министерството на националната отбрана на Тайван заяви в четвъртък, че

...
Министерството на националната отбрана на Тайван заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Тайван е засекъл китайски изтребител и кораби

Министерството на националната защита на Тайван съобщи в четвъртък, че един китайски изтребител и други три военни кораба са били засечени по-рано към острова.

Това заяви АП.

" Въоръжените сили на Тайпе следят обстановката и разпореждат на самолетите на Военноморски сили, корабите на Военноморски сили и наземните ракетни системи да реагират на тези дейности ", гласи известието в Twitter, оповестено от министерството.

Развитието на обстановката идва в това време, когато Китай дава обещание " съдбоносен " отговор на днешната среща сред ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти и тайванския президент Цай Инг-уен.

" Този ход съществено нарушава правилото за обединен Китай (...), съществено накърнява суверенитета и териториалната целокупност на Китай и изпраща съществено неправилно обръщение към поддръжниците на " тайванската самостоятелност ". Китай изрично стачкува против това и осъжда този ход ", съобщи представител на китайското външно министерство в изказване, оповестено на уеб страницата му.

То означи, че Вашингтон " настойчиво (...) нарушава уговорките си отдавна и продължава трансграничните провокации посредством формален продан с Тайван, продажби на оръжие и военни съюзи ".
 Китай увещава Съединени американски щати да не повтарят
Китай увещава Съединени американски щати да не повтарят " пагубни неточности от предишното " с Тайван

Пекин отново предизвести против срещата на тайванския водач с Кевин Маккарти

" В отговор на сериозните противозаконни дейности на Съединените щати и Тайван Китай ще предприеме решителни и енергични ограничения за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност ", предизвести представителят на външното министерство, като акцентира, че тайванският въпрос е " сърцевината на основните китайски ползи и непреодолима алена линия в китайско-американските връзки ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР