Министерството на младежта спорта представи приоритетните теми в сектор Спорт

...
Министерството на младежта спорта представи приоритетните теми в сектор Спорт
Коментари Харесай

ММС представи приоритетите в сектор Спорт“ в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС

Министерството на младежта спорта показа предпочитаните тематики в бранш " Спорт " в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз на публично разискване, което се организира в постройката на ведомството. Събитието беше намерено от зам.-министъра на младежта и спорта Габриела Козарева, в наличието на представители на спортни федерации, клубове и специалисти от ММС.

" След осъществяване на Председателството от дадена страна, равнището на осведоменост на обществото се повишава във връзка с самодейностите и опциите, които Европейският съюз дава, както на страните членки, по този начин и на обособения жител. Нивото на подготовка на администрацията се покачва и това води до по-висока успеваемост на работата. Намирам, че е извънредно значимо и потребно да бъдем осведомени и да работим дружно за сполучливото осъществяване на председателството и осъществяване на целите ", съобщи зам.-министър Козарева.

Тя благодари на присъстващите и изрази убеденост, че с развиването на процеса и наближаването на събитията от Председателството ползата на обществото ще се увеличи.

 Красен Кралев и Антъни Иванов закриха Европейската седмица на спорта #BeActive във Варна
Красен Кралев и Антъни Иванов закриха Европейската седмица на спорта във Варна

Министърът беше награден с нагръден знак с лента за заслугите му към спорта в града от ССК „ Черно море “

Основните цели в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, по които ММС ще работи, са одобряване на европейските полезности посредством спорт, спортът за всички като средство за интеграция и мост сред обичаи и нововъведения и битката против използването на допинг. Темите са разисквани и съгласувани с представители на Генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз, ППРБЕС, председателското трио, държавите-членки и с Европейската комисия.

По време на срещата присъстващите бяха осведомени и със структурата на Съвета на Европейски Съюз, характерностите на Председателството, задачите и резултатите от неговото осъществяване.

Председателската тройка за интервала 01.07.2017 година - 31.12.2018 година е в състав Естония, България и Австрия, а нашата страна поема ротацията на 01.01.2018 - 30.06.2018 година През това време в столицата ще се проведат семинар " Превенция на допинга в професионалния спорт и спорта за всички посредством образование и следствие " (24-25 януари), среща на генералните шефове по спорт и конференция " Спортът за всички като средство за интеграция и мост сред обичаи и нововъведения " (11-13 юни). Паралелно ще се състоят и събития в Брюксел.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР