Министерството на младежта и спорта стартира предварителни консултации за разработване

...
Министерството на младежта и спорта стартира предварителни консултации за разработване
Коментари Харесай

ММС започна консултации за разработване на проектозакон за доброволчеството

Министерството на младежта и спорта започва предварителни съвещания за създаване на нов проектозакон за доброволчеството в България . Този законопроект е част от целите в Програмата за ръководство на Република България за интервала юни 2023 година - декември 2024 година и е включен в Законодателната стратегия на Министерския съвет за август - декември 2023 година

Значението на доброволчеството е публично прието на европейско равнище още през 1997 г . и е подкрепяно посредством разнообразни документи и начинания. Бъдещият закон има за цел да откри ясни задължения за поощряване и развиване на доброволчеството в страната и да признае приноса му за обществото.

Процесът на създаване на законопроекта включва няколко стадия, и жителите, организациите и всеки заинтригуван имат опция да се включат в консултациите. През септември 2023 година, деен е онлайн въпросник, посредством който се изследват мненията по главните аспекти на законопроекта.

На 17 септември 2023 година, в границите на събитието " Демократична мозайка: сцена на гражданското общество, " проведено от Национален юношески конгрес и Форум Гражданско присъединяване, ще се организира полемика за методите и ограниченията, посредством които страната може да насърчи доброволчеството в страната.
 Близо 50% от младежите от уязвими учебни общности у нас са правили подаяние
Близо 50% от младежите от уязвими учебни общности у нас са правили подаяние

Над 90% демонстрират мощна обвързаност към своите семейства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР