Министерството на младежта и спорта ще отпусне пари за ремонт

...
Министерството на младежта и спорта ще отпусне пари за ремонт
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта ще отпусне пари за ремонт на залата по вдигане на тежести в Търговище

Министерството на младежта и спорта ще отпусне пари за ремонт на залата по повдигане на тежести в Търговище. Това заяви министър Красен Кралев по време на визитата си в регионалния град през днешния ден.

Заедно с регионалния шеф Митко Стайков и кмета на града Дарин Димитров министърът посети залата, която е в окаяно положение. В помещението, което е общинска благосъстоятелност, упражняват към 30 деца и младежи от Спортен клуб по повдигане на тежести "Светкавица 2018 " с треньор Илиян Събев. От тук е почнал и пътят на европейската шампионка Ивана Петрова, която и сега тренира в Търговище.

Министерството ще задели нужните 70 000 лв. за ремонт и възобновяване на залата. "Ще прибавим и в допълнение средства за закупуване на уреди ", безапелационен бе министър Красен Кралев. "Вървим и поддържаме първенците и клубовете, които популяризират България. Ще влагаме в обновяването на спортната инфраструктура на Търговище ", добави министърът.

В Търговище той прегледа и залата за бокс, която също се нуждае от реновиране. За тази активност, обаче, са нужни в пъти повече средства, сподели кметът Дарин Димитров. Министър Кралев посети и новостроящите се стадиони за тенис на корт в града, както и обновеното стрелбище, в което тренира Антоанета Бонева.

Областният шеф Митко Стайков благодари на министър Кралев и сподели: "Вече никой не заобикаля Търговище. Градът и региона са значима част от живота на страната - удостоверяват го и визитите на министърът на образованието и министърът на опазването на здравето преди дни ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР