Министерството на младежта и спорта ще организира за четвърта поредна

...
Министерството на младежта и спорта ще организира за четвърта поредна
Коментари Харесай

Европейската седмица на спорта у нас за четвърта поредна година

Министерството на младежта и спорта ще провежда за четвърта поредна година Европейска седмица на спорта в България, която ще се организира от 23 до 30 септември.

Официалното разкриване на акцията ще се състои на 23 септември от 10,30 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина в София, където жителите и гостите на града ще имат опцията да се включат в проведените от ММС събития. За първи път тази година започва и самодейността #BeActive Night, която в България ще се организира от 19 часа на 29 септември пред Националния замък на културата.

Посланици на Европейската седмица на спорта и през тази година са някои от най-известните и съумели български спортисти, дружно с надарени млади състезатели, спортисти с увреждания, както и известни персони от шоубизнеса. Това са международните шампионки от националния отбор по художествена гимнастика, както и самостоятелната състезателка Невяна Владинова, европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, паралимпиецът и повторен сребърен медалист от европейки шампионати за хора с увреждания Денислав Коджабашев, който е и национал при хората без увреждания, вицепрезидентът на българската федерация по волейбол и един от най-обичани български спортисти Любо Ганев, първенците ни в бокса Даниел Асенов и Станимира Петрова, лекоатлетката Габриела Петрова, най-голямата ни вяра в плуването Антъни Иванов, телевизионните водещи Ники Кънчев и Део и артистът Тончо Токмакчиев.

Всички те ще се включат в събитията през тази една седмица и ще промотират изгодите от дейния метод на живот и спорта.

Европейската седмица на спорта е самодейност на Европейската комисия за поощряване на заниманията със спорт и двигателната интензивност измежду популацията в Европа. Целта е да се усили броят на физически дейните жители, тъй като спортът покачва качеството на живот, усъвършенства здравето, понижава икономическите разноски на семействата и носи обръщение за приемливост. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР