Министерството на младежта и спорта ще изплати до края на

...
Министерството на младежта и спорта ще изплати до края на
Коментари Харесай

Най-успешните ни олимпийци ще бъдат възнаградени от държавата

Министерството на младежта и спорта ще изплати до края на месец септември в цялостен размер наградите на българските състезатели и техните треньори, намерили място в топ 8 на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио.

Министерството на младежта и спорта е осигурило опцията, цялостните суми да бъдат преведени на спортистите и треньорските сформира единствено месец след приключването на Олимпийските и Параoлимпийските игри.

Парични награди ще получат 20 състезатели, извоювали олимпийски трофеи, медали и спечелили призови класирания, както и техните треньорски щабове.

Разпределението на наградите е осъществено съгласно Наредба № 5 от 29.10.2019 година за критериите, изискванията и реда за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица ", се показва в изказването на Министерството на младежта и спорта.

На Олимпиадата в Токио родните спортисти завоюваха общо шест оценки – 3 златни, 1 сребърно и 2 бронзови. Олимпийски трофеи завоюваха Ивет Горанова (карате), Стойка Кръстева (бокс) и Златните девойки от ансамбъла по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в стрелбата, а с бронз - Тайбе Юсеин и Евелина Николова в битката.

В наредбата е посочено, че олимпийските първенци ще получат награда от 250 000 лв., за сребро се поставят 200 000 лв., а за бронз - 150 000.

Интересното е, че са планувани парични награди за спортистите, заели място в първата осмица на олимпийски игри. Това значи, че награди ще вземат още няколко българи - гимнастичката Боряна Калейн, плувецът Йосиф Миладинов, щангистите Божидар Андреев и Христо Христов, както и борците Кирил Милов, Миглена Селишка и Георги Вангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР