Министерството на младежта и спорта ще инвестира 803 865, 67

...
Министерството на младежта и спорта ще инвестира 803 865, 67
Коментари Харесай

Министерството на спорта инвестира в модернизацията на комплекс в Шумен

Министерството на младежта и спорта ще влага 803 865, 67 лева в реконструкцията на корпус 1 от състезателен комплекс „ Плиска” в Шумен. Това разгласи министър Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във по време на посещаване в града, оповестиха от птрсцентъра на Министерството.

Министър Кралев и зам.-кметoвете Росица Андонова и Найден Косев разгледаха спортното оборудване, в което упражняват над 750 състезатели от тимовете по волейбол, баскетбол и хандбал.



„ Залата ще бъде напълно реконструирана. Така децата и младежите от Шумен, които упражняват тук, ще имат една добра база за развиване. Вече е оповестена публичната поръчка за избор на реализатор и се надявам през идната година оборудването да има нов облик”, сподели министър Кралев.

С отпуснатите средства ще бъде осъществено реновиране на фасадата и слагане на топлоизолация. По време на ремонтните действия ще бъде сменена напълно дограмата на оборудването, ще бъде сложена нова спортна настилка в залата и ще се построи напълно нова електроинсталация.

Проектът за реорганизация е по реда на Наредба № 4 от 8 юли 2019 година за финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска благосъстоятелност.

Със лични средства на Община Шумен към този момент беше осъществен главен ремонт и подсилване на покривната структура на корпус 1 в комплекс „ Плиска”, газификация на оборудването и замяна на осветителните тела.

При визитата си в Шумен Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във съобщи, че към този момент е оповестена социална поръчка за построяването на физкултурен салон в III ОУ „ Димитър Благоев”. В образователното заведение се приготвят близо 730 възпитаници.

„ Игралното поле на салона ще бъде над 550 кв. м., а цената на инвестицията е 840 000 лева Надявам се и през идната година да продължим с тази стратегия, тъй като имаме доста учебни заведения, в които липсват физкултурни салони. През последните години се вложиха доста средства в спортна инфраструктура в страната. В разнообразни спортни обекти държавното управление е вложило над 400 млн. лева Опитваме се всяка година да усилваме парите за българския спорт и това е видимо”, добави Кралев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР