Министерството на младежта и спорта работи проактивно за поставянето на

...
Министерството на младежта и спорта работи проактивно за поставянето на
Коментари Харесай

Неформална среща на министрите на образованието и младежта се проведе в Страсбург

Министерството на младежта и спорта работи самодейно за слагането на младежите и младежките организации в центъра на създаването на обществените политики, предлагайки разнообразни формати за тяхното ангажиране в процеса.

Това беше един от акцентите в българската позиция, изказана по време на неофициална среща на министрите на образованието и младежта, която се организира в Страсбург. 
    Срещата беше проведена от Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Темата, която участниците обсъждаха беше “Младите европейци като пълноправни артисти в Европа: за по-зелена и по-устойчива Европа ”. 
    Българската позиция беше показана от дипломат Мария Спасова, непрекъснат представител на Република България към Съвета на Европа. 
    Сред главните провокации бяха посочени развиването на знанията и уменията на доставчиците на юношески услуги, обезпечаването на поддръжка за развиване на съществуващи и основаване на нови цивилен пространства с оглед повишение на достъпа до услуги на младежите и обгръщането на всички младежи в юношески действия. 
    В българската позиция беше декларирано, че водещо за страната ни е политиката за младежта да дава условия за социално-икономическо благоденствие на младежите и благоприятни условия те да вземат значими решения за себе си, общността и страната. 
    Посочено беше, че с цел да бъдат употребявани знанията и уменията на младежите е належащо да се работи за повишението на гражданската им интензивност, както и за необятното потребление на методите на формалното и неофициалното обучение и образование. Сред значимите детайли е и потреблението на налични и разпознаваеми канали за информация като обществени мрежи и известни онлайн платформи. Необходимо е и привличане на водещи фигури за разпространение на значими за младите и страната тематики, както и обезпечаване на благоприятни условия за присъединяване на младежите в процесите на взимане на решения на локално, районно, национално и европейско равнище. 
    В позицията на страната ни беше посочено, че Европейската година на младежта ще даде още един мотив да се концентрира вниманието на обществеността върху нуждата и значимостта от поддръжка на младежите в процеса на тяхното развиване като пълноценни участници в обществения и стопански живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР