Министерството на младежта и спорта (ММС) е предприело всички законови

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) е предприело всички законови
Коментари Харесай

ММС работи за участието на българските шахматисти на Олимпиадата в Грузия


Министерството на младежта и спорта (ММС) е подхванало всички законови ограничения за възвръщане на престижа на българския шахмат на интернационално равнище, където обичайно българските шахматисти са измежду най-хубавите в света, декларира министърът на младежта и спорта Красен Кралев в отговор на депутатски въпрос за присъединяване на български шахматисти в 43-та Олимпиада по шахмат в Батуми, Грузия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Както е известно Министерството на младежта и спорта лиши лиценза на Сдружение „ Българска федерация по шахмат" през август 2017 година след определяне на противоправни действия при консумиране на средства, предоставени от ММС. Заповедта за лишаване на лицензията е обжалвана от сдружението пред Върховния административен съд (ВАС). Към момента се чака постановяване на решението на 3-членния състав на Върховен административен съд, което ще предстои на касационно обжалване пред 5-членния състав на Върховен административен съд, напомня Кралев.

Той осведоми, че към сегашния миг има издадена спортна лицензия за администриране на спорта шахмат в Република България на Сдружение „ Българска федерация по шахмат 1928" с ЕИК 177219591 - новосъздадено юридическо лице, което е записано на 11.10.2017 година.

От страна на Министерството на младежта и спорта е изпратено писмо до Найджъл Фрийман - изпълнителен шеф на ФИДЕ, с което на интернационалната шахматна организация е доказано, че към сегашния миг спортна лицензия за администриране на спорта шахмат в Република България има Сдружение „ Българска федерация по шахмат 1928", отбелязва Кралев. Той акцентира, че Министерството на младежта и спорта е решено да предприеме нужните стъпки, в границите на законовите си пълномощия, с цел да обезпечи присъединяване на българските шахматисти в надпревари от най-голям сан, в това число и на 43-та Олимпиада по шахмат в Грузия от 23 септември до 6 октомври. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР