Министерството на културата ще сезира прокуратурата с резултати от започналата

...
Министерството на културата ще сезира прокуратурата с резултати от започналата
Коментари Харесай

Минеков сезира прокуратурата за прокопан тунел до Римския стадион в Пловдив


Министерството на културата ще сезира прокуратурата с резултати от почналата втора подробна инспекция на прокопания тунел до Римския стадион в Пловдив.

Въз основа на показания на 29 ноември Констативен протокол от незабавната инспекция на комисия с присъединяване на представител на Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното наследство”, при която е открито прокопаване на тунел наоколо до Римския стадион в Пловдив, министърът на културата проф. Велислав Минеков започва неотложно административно по силата на Закона за културното завещание, оповестиха от МК, представени от Нова телевизия.

Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното наследство” ще извърши подробна инспекция на обекта с комисия, в която ще има още веднъж представител и на Регионалния археологически музей в Пловдив. Втората инспекция има за цел да откри какви и какъв брой навръх брой нарушавания на Закона за културното завещание и други нормативни актове са били направени.

До момента е несъмнено, че причинителите на действието нямат нужната съгласувана от Министерството на културата документи, която да им разреши прокопаването на тунел, както и на място не е участвал наблюдаващ археолог, какъвто би трябвало да има съгласно Закона за културното завещание. Отделно е открито, че са застрашени и основите на къщите, наоколо до които е копано.



След приключването и на втората инспекция до дни, при която ще бъдат разказани всички осъществени нарушавания, Министерството на културата ще сезира Прокуратурата за осъществяване на процесуално-следствени дейности.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР