Министерството на културата ще предяви съдебен иск срещу фирмата-изпълнител на

...
Министерството на културата ще предяви съдебен иск срещу фирмата-изпълнител на
Коментари Харесай

Културното министерство със съдебен иск: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите

Министерството на културата ще предяви правосъден иск против фирмата-изпълнител на строителните действия по план „ Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика “, в случай че откаже да в профил установените повреди по обекта в границите на гаранционния период от 5 години, оповестиха от министерството на културата.
„ Многократно в последните няколко месеци сме поставяли на изпълнителя на обекта искане да вземе ограничения в границите на 5-годишната гаранция по Закона за устройство на териториите (ЗУТ) и да в профил установени проблеми по плана, само че до момента такива не са взети. Затова ще предявим рекламация по правосъден ред за несъблюдение към строителя “. Това сподели министърът на културата Боил Банов след среща сред представители на Министерството на културата и Столичната община през днешния ден. Той посочи, че на проектанта е предоставено да направи и спомагателен разбор на плана. Важното е, че имаме обща визия с общината, добави министърът.
Очакваме строителят да извърши своя ангажимент и да се задейства съответната уговорка по закон за съблюдаване на гаранцията, сподели заместник-кметът по просвета и обучение на София доцент доктор Тодор Чобанов след срещата. Според него е значимо, че Министерството откликва на сигналите и извършва своята част от контракта.
На срещата в Министерството на културата участваха още основният проектант на Столична община Здравко Здравков, заместник-директорът на Регионален исторически музей – София инж. Борис Чилев и проектантът по плана „ Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика ” арх. Христо Генчев.
На нея бе разисквана опцията след спомагателния разбор от страна на проектанта арх. Генчев при нужда да показа проектантски решения, които ще засилят устойчивостта на структурата към куполната част и отводнителната система.
По време на диалозите беше реализирано единодушие, че в случай че строителят одобри настояването да в профил установените проблеми, то предоставените работи по детайлите ще бъдат изпълнявани под управлението на проектанта, който се ангажира персонално да участва и управлява активността от самото начало. В противоположен случай ще бъде наета друга компания, която да в профил установените недостатъци, като вложените средства за ремонта ще бъдат част от правосъдната рекламация към ДЗЗД „ Антична Сердика “, изпълнила обекта.
„ Нашата цел и предпочитание е да се направи всичко допустимо този проблем да бъде решен дълготрайно и по най-бързия метод “, безапелационен е министър Боил Банов. Според него е допустимо това да стане до дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР