Министерството на културата ще може да следи дистанционно за нарушения

...
Министерството на културата ще може да следи дистанционно за нарушения
Коментари Харесай

Културното министерство ще следи дистанционно за ТВ пирати

Министерството на културата ще може да следи отдалечено за нарушавания на авторското право посредством автоматизирани средства за надзор, реши Народното събрание. С измененията в Закона за авторското право и сродните му права се стягат ограниченията против пиратството на телевизионно наличие.

Според измененията " автоматизирани средства за надзор " са стандартизирани или сертифицирани от самостоятелна организация, открита на територията на Европейския съюз, уреди и/или компютърни стратегии, които автоматизирано установяват потреблението на закриляни от закона обекти в наличие или неявяване на надзорен орган и в наличие или неявяване на проверяваното лице.

Техниката ще проработи до месец.

Парламентът одобри и промени, които улесняват процедурата по връчване на актовете за определяне на административни нарушавания и наказателните постановления. Още от установяването на нарушаването ще стартира да тече наказателно произвеждане и актът ще се счита за връчен.

Така нарушителите „ няма да могат да се измъкват както досега”, уточни пред публицисти в Народното събрание зам.-министърът на културата Румен Димитров. Санкциите може да доближат и 10 000 лева, като размерът им се дефинира от мащаба на нарушаването.
По информация на bTV, Българска телеграфна агенция и БГНЕС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР