Министерството на културата отличи най-изявените наши и чужди заслужили творци

...
Министерството на културата отличи най-изявените наши и чужди заслужили творци
Коментари Харесай

Най-изявените ни творци получиха отличието „Златен век”

Министерството на културата отличи най-изявените наши и непознати заслужили създатели и млади очаквания с премиите " Златен век ". За творчеството и културата без възраст – споделя отличеният стихотворец Петър Андасаров.

Публицист, публицист, притежател на награди за литература. Той е Петър Андасаров – един стихотворец на 81 години.

„ Има два извора на познание и знание – единият е да гледаш природата с очите си, да възприемаш всичко в нея, и вторият е най-ценният, най-постоянният: книгата ”, споделя Петър Андасаров.Започва да написа в четвърти клас, инцидентно, когато учителката го кара да опише една своя разходка.

 

„ Тогава аз съм видял минзухарчетета, които бяха нацъфтели, доста бяха, и ми се видяха като запалени свещички, уплаших се да не духне вятър да ги угаси. Това е било моето първо чувство за метафора ”.

Казва, че уюта намира измежду книгите. Освен като създател, чиновниците го познават и като четец в Столичната библиотека.

 
 Чест му отдаде и властта. На гала в националната изложба министърът на културата удостои него и десетки други създатели с почетен знак " Златен век ".
 

„ Това е знак за хората, че някой ги цени и има смисъл да се развиват ”, съобщи министърът на културата Боил Банов.„ За мен тази премия е венец на моите креативен старания през 58 години, в които аз непроменяемо съм в ковачницата на Кирило-Методиевото слово ”, сподели Петър Андасаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР