Министерството на културата на Китай получи като подарък от частен

...
Министерството на културата на Китай получи като подарък от частен
Коментари Харесай

Древен ръкопис разказва за похищението на китаец от...



Министерството на културата на Китай получи като подарък от частен колекционер повече от петстотин ръкописа на династията Минг, сред които и един доста необикновен ръкопис.

Ако множеството документи са били отдадени най-вече на история, медицина и бойни изкуства, което е в сходство с ползите на китайците от 16-ти век, неповторимият ръкопис, датиращ от 1528 година, споделя за невероятното премеждие на един от селяните - зидар, който един път видял НЛО и го взел за падаща звезда.

След като определил приблизителното местонахождение на рухването на " звездата ", занаятчията, явно собственик на любознателния разум на откривател, тръгнал да я търси в планините. И разкрил мястото, единствено " звездата " се оказала неразбираема кръгла къща, направена от бляскав метал или покрита с багра, непозната на зидаря.

От учудване и тайнствен боязън от откритието китаецът изгубил даже сетивата си, а когато се съвзел, осъзнал, че е в странна студена стая, отмерено осветена от алена светлина. А към зидаря се суетили триглави същества в невероятни облекла и бръмчели нещо неясно, нещо като птичи език. От ужаса китаецът изпаднал в безсъзнание и когато се свестил, осъзнал, че лежи на земята, близо до селото си.

Човекът не можел да разбере по какъв начин се е върнал от планините, и имал откъслечни мемоари от триглави същества и решил, че това е единствено сън, или по-скоро - призрачен сън. Но кошмарът траял и в реалност, тъй като се оказало, че зидарят е отсъствал повече от една година от селото, и от дълго време бил считан за липсващ. Никой не вярваше в разказите му за приключението, а и той самият не бил уверен, че не е сънувал.

Въпреки това, създателят на ръкописа, който в този момент е оповестен от Министерството на културата на Китай, е бил човек, явно просветен, който провел лично следствие, уверен в истинността на думите на зидаря. Това било косвено доказано от аления белег на гърдите му, който мъжът не е имал преди. Освен това този чудноват белег скоро липсващ доста мистериозно от тялото на зидаря. Всичко това е разказано в ръкописа на китайския хроникьор.

blitz.bg/svyat
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР