Министерството на културата (МК) отговори писмено на генералния директор на

...
Министерството на културата (МК) отговори писмено на генералния директор на
Коментари Харесай

МК отговори на подалия оставка директор на БНР: Ние сме само организатор на работните срещи |

Министерството на културата (МК) отговори документално на генералния шеф на БНР Андон Балтаков, който през вчерашния ден подаде оставката си пред Съвет за електронни медии и изиска оставката на минитъра на културата Боил Банов. Причината е, че в новия план за промени в Закона за радиото и малкия екран не са взети поради предложенията на управлението на радиото.

Културното ведомство дава отговор, че в работната група по промени са взели присъединяване представители на разнообразни страни (Съвет за електронни медии, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Министерството на финансите, Министерство на културата, Сметна палата и представители на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), а също така планът е препоръчан за публично разискване до 18 ноември.

. Всяка година те ще се устоят с финансов трансфер от държавния бюджет, чийто размер ще дефинира Министерството на финансите поради плановете на управленията на радиото и малкия екран и Съвет за електронни медии.

Този модел бе неведнъж подложен на критика през годините - от една страна, тъй като дава предпоставки за публицистична взаимозависимост от ръководещите, а от друга - заради продължителен дефицит на средства за качествена работа на двете огромни държавни медии. 

В отговора си до Балтаков МК показва, че е било само уредник на провеждането на работните съвещания, а не автор на законовите промени.

Всички постъпили досега оферти и отзиви, както и всички документи, свързани със законопроекта, могат да бъдат прегледани.

Междувременно БНР заяви, че независимите депутати, напуснали групата на Българска социалистическа партия и наричащи себе си прогресивни социалисти, също искат оставката на министъра на културата Боил Банов по отношение на препоръчаните за публично разискване промени в Закона за радиото и малкия екран. Те упорстват за чуване на генералните шефове на БНР и Българска национална телевизия, както и на медийните специалисти, работили по текстовете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР