Министерството на културата извоюва увеличение със 30% средно на заплатите

...
Министерството на културата извоюва увеличение със 30% средно на заплатите
Коментари Харесай

Министерството на културата извоюва увеличение със 30% на заплатите в НИНКН от 1 юли

Министерството на културата извоюва нарастване със 30% приблизително на заплатите на чиновниците в Националния институт за недвижимото културно завещание (НИНКН), от 1 юли. Това е стъпка напред и единствено част от плануваните промени в региона на запазване на културното завещание, в следствие от взаимните старания на Министерството и НИНКН за решение на систематичните проблеми във водещия държавен културен институт, които са се натрупали и в последните 15 години.

Изключително конкурентната среда на хонорари за качествени и подготвени експерти в региона на недвижимото културно завещание изискваше предприемането на тези ограничения за попречване на приключване на експертиза и облекчение на съгласувателните процедури за притежателите на здания - недвижими културни полезности.

Повишаването на експертния потенциал на НИНКН е нелек развой, като предвид на комплицираната политическа конюнктура Министерството на културата се бори да реализира оптимални резултати и с наличния потенциал. И все още, дружно с шефа на НИНКН арх. Петров, се търсят новаторски способи за решение на дългогодишните проблеми.

Министерството на културата продължава да поддържа напълно напъните на НИНКН в запазване на НКЦ, които са застрашени от редовно неглижиране в последните десетилетия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР