Министерството на културата има свои представители на всички адреси на

...
Министерството на културата има свои представители на всички адреси на
Коментари Харесай

Боил Банов: Не знам на какво основание се изземват колекциите на Божков, но навсякъде има експерти

Министерството на културата има свои представители на всички адреси на Васил Божков. Приготвени са депата на Националната художествена изложба и на Националния исторически музей.
Това съобщи пред публицисти министърът на културата Боил Банов във връзка акцията за изземване на сбирката на Васил Божков.

По думите му Министерство на културата е сезирано и работи с полицията и прокуратурата през цялото време на случая. Министърът на културата не разяснява какво постанова изземването на творбите на изкуството, нито се ангажира със период по кое време ще бъдат изнесени античните предмети.

" Всякакви хипотези за чували са несъстоятелни. Има представители на Националния исторически музей и Националната художествена изложба. Нашите специалисти са доста готови. Тези практики процедури, изобщо не е ставало въпрос за това по какъв начин да се отнесем към културни полезности, по какъв начин да ги опаковаме и по какъв начин да ги пренесем. Гарантираме с нашето наличие и с нашите специалисти, че всичко ще бъде опаковано, съхранено за бъдещето на нацията. Всички ограничения нещата да се случват под контрола на Министерството на културата са взети. Няма момент, в който нещо да се случва без нашите специалисти на място да дефинират реда и метода. ", съобщи още Банов.

Министърът изясни, че за всеки обособен предмет условията за превозване изискват да бъде направен специфична кутия, в която се издълбава формата на всеки самостоятелен предмета, след което самата кутия се обезопасява и транспортира. Банов съобщи също по този начин, че нищо няма да бъде изнесено безда е съответно разказано.

Той увери, че депата, в които ще се съхраняват сбирките разполагат с нужните условия за съхранението им - влагоуловители, подобаваща температура и охранителни ограничения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР