Министерството на културата актуализира списъка на допуснатите кандидати за конкурса

...
Министерството на културата актуализира списъка на допуснатите кандидати за конкурса
Коментари Харесай

СЛЕД СКАНДАЛ: Върнаха режисьора Бойко Богданов в конкурса за шеф на Народния театър

Министерството на културата актуализира листата на позволените претенденти за състезанието за директорския пост в „ Иван Вазов “, връщайки в надпреварата режисьора Бойко Богданов, сочи информация в уеб страницата на ведомството, оповестява „ Монитор “.

Първоначално известният театрал беше изключен от присъединяване в идващия стадий на състезанието с аргумента „ показаните копия на трудови книжки са непълни и не може да се удостовери осъществяването на условието за най-малък професионален опит 5 години в региона на културата, според условията за длъжността, посочени в обявата “. Бойко Богданов обаче съвсем десетилетие беше шеф на спектакъл „ Сълза и смях “ и като се изключи че цялата културна общественост е наясно с това, той го е потвърдил и писмено.
свързани новини53640на 04.01.202210573на 02.11.2021
Така претендентите за заемане на длъжността стават четирима – актуалният началник Мариус Донкин, шефът на Плевенския спектакъл „ Иван Радоев “ – режисьорът Васил Василев, и артистът от трупата на Сава Драгунчев, учител в НАТФИЗ и помощник на починалия проф. Стефан Данаилов в последния му клас.

Недопуснати до състезанието претенденти няма, прецизират от Министерството на културата, което значи, че единствено четиримата посочени са били кандидати за високото, само че прохладно кресло.

За датата и часа на осъществяване на състезанието, претендентите ще бъдат известени в допълнение.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР