Министерството на инфраструктурата на Украйна, министерствата на транспорта и търговията

...
Министерството на инфраструктурата на Украйна, министерствата на транспорта и търговията
Коментари Харесай

САЩ ще помогнат на Украйна да възстанови инфраструктурата си

Министерството на инфраструктурата на Украйна, министерствата на превоза и търговията на Съединени американски щати подписаха взаимно изказване за поддръжка на устойчивостта и възобновяване на инфраструктурата на Украйна.

Това оповестиха от пресслужбата на украинското министерство във Фейсбук, съгласно Укринформ.

„ С днешното изказване ние прекосяваме към стратегическо равнище на съдействие в региона на инфраструктурата. Нашият приоритет са „ планове за оцеляване “, които ще разрешат на украинската стопанска система да издържи войната и да върне естествения живот в деокупираните територии “, сподели министърът на инфраструктурата Александър Кубраков.

Според него подписаният документ планува основаването на Съвместна работна група (Task Force), която ще се занимава с въпроса за привличането на държавни институции, бизнеса и специалисти на Съединени американски щати в процеса на възобновяване на инфраструктурата на Украйна.

Страните също по този начин се споразумяха да проведат учредителна среща на работно равнище през идващите месеци. Работата му ще се координира от Министерството на инфраструктурата на Украйна, Министерството на превоза и търговията на Съединени американски щати.

„ В рамките на основаната взаимна работна група ще можем да изградим ефикасен модел на нашето съдействие и бързо да пристъпим към реализацията на избрани планове. Очакваме дейното присъединяване на американския бизнес и експертни организации в този развой “, Кубраков прибавен.

Както се оповестява, от първия ден на пълномащабното навлизане на Русия Съединените щати остават основен политически, боен и стопански съдружник на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР