Министерството на информацията на Беларус съобщи на уебсайта си, че

...
Министерството на информацията на Беларус съобщи на уебсайта си, че
Коментари Харесай

Беларус блокира сайта на „Дойче веле“

Министерството на информацията на Беларус заяви на уеб страницата си, че достъпът до няколко новинарски портала, в това число ``Дойче Веле``, е бил стеснен. Властите обосновават решението си с това, че въпросните медии популяризират " екстремистко " наличие.

Генералният шеф на ``Дйче Веле`` Петер Лимбург осъди хода на държавното управление, като го назова ``отчаян опит``. " Обвиненията против ``Дойче Веле`` са безусловно нелепи. Лукашенко сподели, че няма да се спре пред нищо, с цел да резервира властта си в битката против личния си народ ", сподели Лимбург. ``Четенето на самостоятелни новинарски издания ясно демонстрира, че хората в Беларус не се доверяват на следените от държавното управление медии``, акцентира той. ``Протестираме против прекъсването на нашето разпространяване, тъй като хората в Беларус имат право на справедлива информация по отношение на обстановката в тяхната страна ".

Още през вчерашния ден потребителите за първи път обърнаха внимание в обществените медии на обстоятелството, че новинарските страници на ``Дйче Веле`` към този момент не са налични през няколко доставчика. Правителството е въвело ограничаването в цялата страна. Мобилното приложение на медията също не е налично. Уебсайтовете на редица други медии в Беларус също бяха блкирани. Сред тях е и страницата на Current Time TV, основана от медийната корпорация Radio Free Europe/Radio Liberty. Това е рускоезичен ефирен канал със седалище в Прага.

``Дойче веле`` работи за даване на решения за заобикаляне на цензурата и даване на информация на хората в доста страни по света. Например, хората в страни, чиито държавни управления блокират или лимитират достъпа до самостоятелни вести, могат да получат достъп до наличието на ``Дойче Веле`` несъмнено и анонимно от браузъра Tor Project. Уебсайтовете, налични посредством Tor (The Onion Routing), могат да бъдат разпознати с разширението ``.onion``. Медията също по този начин работи с Psiphon -  канадски снабдител, който основава  инструменти за заобикаляне на цензурата за потребностите на безплатните медии. С тази технология потребителите в страни като Китай и Иран получават достъп до безпристрастна информация от надеждни източници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР