Министерството на икономиката ще увеличи Надзорния съвет на Българската банка

...
Министерството на икономиката ще увеличи Надзорния съвет на Българската банка
Коментари Харесай

След отказ на уволнени да напуснат: Увеличават Надзорния съвет на ББР

Министерството на стопанската система ще усили Надзорния съвет на Българската банка за развиване, като назначи нови хора в него, тъй като назначените при предходното ръководство Митко Симеонов и Велина Бурска отхвърлят да изоставен след уволнението си. Мотивът им е, че би трябвало нов конкурс.

Икономическият министър Кирил Петков изясни, че Българска народна банка към този момент е одобрила предлаганите от него Васил Щонов и Валентин Михов, само че заради отхвърли на Симеонов и Бурска да изоставен, се търси ново решение, тъй че те да останат малцинство в борда на банката и да могат да се одобряват по-лесно промени.

" Не стига, че не са се свършили работата, не стига, че са раздали 1 милиарда на осем компании, не стига, че бяха уволнени, ами в този момент без безусловно никаква за мене действителна причина, с изключение на единствено да бавят и да се надяват, че на нашето държавно управление ще му изтече срокът, действително това вършат и ни вкарват в съда, само че хубавото нещо е, че Българска народна банка утвърди новите членове на надзора и мисля, че в моя мандат ще се събудим една заран и ще забележим, че ББР могат да дават освен 5 млн. контракти, само че има професионално ръководство и всички пречки, спънки, административни хватки сме ги прескочили ", разяснява икономическият министър Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР