Министерството на икономиката ще поиска да се отложи с 6-месеца

...
Министерството на икономиката ще поиска да се отложи с 6-месеца
Коментари Харесай

Караниколов: Предлагаме 6-месечна отсрочка за Закона за горивата


Министерството на стопанската система ще изиска да се отсрочи с 6-месеца влизането в действие на Закона за горивата. Предложението ще бъде импортирано в Министерски съвет още на утрешното съвещание. Това заяви отрасловият министър Емил Караниколов по време на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, съобщи БГНЕС.

Министърът се надява и Народното събрание да се съобрази с настояването, с цел да се изчистят всички противоречиви моменти. Към този миг законът би трябвало да влезе в действие в края на януари.

Със мнение за отсрочване на законовите разпореждания излезе през днешния ден и Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/.

Срещу текстовете в закона се оповестиха браншови организации, които се заканиха за безсрочни митинги с жълти жилетки. Собственици на дребни бензиностанции и превозвачи на горива оповестиха, че излизат на митинг от тази седмица с искане да не влиза в края на януари признатият Закон за горивата. Настояването е да се спре законът, защото съгласно сдружението има позволени 35 нарушавания на българското и европейското законодателство. Очаква се и решение на Европейската комисия. От сдружението са се свързали с уредници от митингите на „ жълтите жилетки “ във Франция, с цел да им опишат по какъв начин се провеждат митингите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР