Министерството на икономиката предлага за публично обсъждане проект на Наредба

...
Министерството на икономиката предлага за публично обсъждане проект на Наредба
Коментари Харесай

Регистър ще регулира търговията с машини за производство на тютюневи изделия

Министерството на стопанската система предлага за обществено разискване план на Наредба за водене на обществен указател на лицата, които ще правят импорт, въвеждане на територията на страната, произвеждане, продажба, даване, предложение или възстановяване/рециклиране на машини и/или уреди за произвеждане на тютюневи произведения. В този документ следва да се вписват и лицата, придобили машини и/или уреди за произвеждане на тютюневи произведения след извършена обществена обмен или от лице, което е правило активност с машина и/или оборудване за произвеждане на тютюневи произведения като лицензиран складодържател.

Определя се също по този начин и пример на съобщение до министъра на стопанската система за регистриране в указател, който ще се поддържа като единна електронна база данни и ще е обществен. Той ще се поддържа по метод, който подсигурява целостта на информацията и следен достъп за вписвания и ревизиране, излиза наяве от претекстовете към документа.

Проектът на Наредбата е направен в осъществяване на член 25, ал.3 на Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения. Документът урежда реда за основаване и водене на регистъра.

Изпълнението на плана на Наредба ще бъде в границите на одобрения бюджет на Министерството на стопанската система. Документът e оповестен на интернет страницата на Министерството на стопанската система и на Портала за публични съвещания. На заинтригуваните лица се дава 30-дневен период за даване на оферти и мнения по плана на Наредба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР